Primele monede europene. Istoria banilor

primele monede europene

Valoarea monedelor era garantata de regi si guverne care le tineau protectia sub un control strict.

Fabricarea de monede, in Roma Antica, se realiza la templul Iunonei Monetal, de aici venind si originarea cuvantului „moneda”.

INVATA ACUM SA FACI BANI PE INTERNET PESTE 2600 EURO IN DOAR 30 DE MINUTE:

CLICK pe www.thepiratetrader.ro pentru a face bani pe net FOARTE RAPID!

Dupa ce Imperiul Roman s-a extins, au fost deschide mai multe monetarii si aceleasi monede romane erau acceptate pentru schimburi in toata Europa, incepand din Insulele Britanie pana in Turcia, prin urmare moneda romana este prima moneda paneuropeana.

Pe masura ce Imperiul Roman s-a destramat si au inceput sa apara natiunile din Europa, fiecare tara si-a mentinut controlul asupra sistemului monetar.

Marea parte a monedelor care au existat inaintea monedei Euro au fost mostenite de la aceste natiuni europene. De multe ori, acestea erau denumite dupa unitati de masura, ex. lira italiana si marca finlandeza, deoarece monedele contineau o cantitate fixa de aur si argint.

In functie de succesul economiilor individuale, problema care apare intr-un context cu multe monede este cursul de schimb dintre acestea care poate varia semnificativ, transformand comertul dintre tari intr-o afacere riscanta si astfel comertul exterior este descurajat.