La ce se refera termenul de bursa?

termen bursa

Termenul de „bursa” este folosit in limbajul curent in mai multe sensuri. In esenta, „bursa” reprezinta locul de intalnire a negustorilor si al oamenilor de afaceri, mai exact un spatiu de concentrare a cererii si a ofertei.

INVATA ACUM SA FACI BANI PE INTERNET PESTE 2600 EURO IN DOAR 30 DE MINUTE:

CLICK pe www.thepiratetrader.ro pentru a face bani pe net FOARTE RAPID!

Cu alte cuvinte, pentru a fi pe intelesul tuturor, bursa era o institutie publica creata cu scopul de a reuni comerciantii, industriasii, producatorii, armatorii si asiguratorii pentru a negocia valorile publice si private, monezi, devize, marfuri, inchirierea vaselor, etc si acoperirea riscurilor de tot felul.

In domeniul dreptului, de exemplu, bursa este o institutie unde se negociaza (vanzare, cumparare) valori mobiliare sau marfuri, dupa o anumita procedura, sub supravegherea stricta a autoritatilor.

In domeniul invatamantului, bursa are intelesul unei alocatii banesti acordata de stat, institutie, etc. unui elev sau unui student, cu scopul de a-si acoperi cheltuielile de intretinere in timpul studiilor sau acordata unor
cercetatori, cadre didactice, etc. pentru specializare sau perfectionare.

Mai intalnim termenul de bursa valutara, care se refera la evolutia indicilor bursieri.

In ziua de astazi, cel mai comun sens pentru „bursa” se refera la locul unde se vand titluri de valoare, cum sunt actiunile si obligatiunile, in acest caz, bursa nu mai este neaparat un spatiu fizic, ci reprezinta de cele mai multe ori o retea electronica care permite executarea rapida a tranzactiilor, exact cum este si cazul TopOptiuniBinare.