Investitia in actiuni este un joc de noroc?

investitie actiuni bursa

Multi oameni ocolesc bursa pe principiul cum ca aceasta ar fi un joc de noroc. Ei bine, aceasta afirmatie este gresita. Pentru a intelege de ce bursa nu este un joc de noroc, trebuie sa va explic ce inseamna sa cumperi actiuni.

INVATA ACUM SA FACI BANI PE INTERNET PESTE 2600 EURO IN DOAR 30 DE MINUTE:

CLICK pe www.thepiratetrader.ro pentru a face bani pe net FOARTE RAPID!

Un pachet de actiuni se refera la coproprietatea unei companii si ofera dreptul detinatorului la o parte din activele companiei cat si la o parte din profiturile generate de companie. De multe ori, investitorii considera actiunile ca fiind doar un mijloc de tranzactionare, uitand ca ele reprezinta coproprietatea unei companii.

Pretul actiunilor fluctueaza deoarece investitorii incearca sa previzioneze profitul pe care compania il va distribui actionarilor. Conditiile de functionare ale unei companii se afla in continua miscare, iar acelasi lucru se intampla si cu viitoarele castiguri ale companiei.

Nu este usor sa estimezi valoarea unei companii, deorece sunt foarte multe variabile care intra in calcul, astfel incat pretul pe o perioada de timp scurta sau medie poate parea a fi intamplator, insa pe termen lung lucrurile se schimba. Pe termen scurt o companie poate prezenta atractie datorita profitului preconizat, insa nici o companie nu poate pacali investitorii pe termen nelimitat (la un moment dat valoarea actiunilor trebuie sa scada la valoarea lor reala).

Investind cresteti valoarea companiei si prin competitia companiilor creste productivitatea, iar produsele rezultate ne pot imbunatati intr-un fel sau altu viata.

TopOptiuniBinare va recomanda sa nu confundati investitiile si cresterea economica cu jocurile de noroc. Cand vorbim de jocuri de noroc ne referim ca intotdeauna va exista un castigator si cineva va pierde, fara a se crea ceva cu adevarat valoros.