Gestionarea banilor – Principiul de baza al bursei sau criteriul Kelly

gestionare bani bursa

Trebuie sa va spun de la inceput ca nu exista nici o strategie in optiunile binare care sa asigure 100% profitabilitate. Acest lucru este caracteristic pietelor financiare. Pentru a face bani in mod constant si pentru a creste capitalul, trebuie sa fiti foarte atenti cu privire la gestionarea banilor. Managmentul banilor insa nu este un lucru chiar atat de dificil.

INVATA ACUM SA FACI BANI PE INTERNET PESTE 2600 EURO IN DOAR 30 DE MINUTE:

CLICK pe www.thepiratetrader.ro pentru a face bani pe net FOARTE RAPID!

Principiul de baza pe piata bursiera este ca in fiecare tranzactie sa nu riscati mai mult de 5% din depozit, in cazul in care sunteti un trader incepator (insa in cazul in care sunteti un trader cu experienta puteti risca un procent mai mare, riscul aici fiind compensat de abilitatea dvs. si de experienta dobandita in timp). Aceasta abordare se numeste criteriul Kelly, fiind definit de John Kelly in 1956, iar de atunci a devenit regula de aur a traderilor care doresc sa aiba mereu succes. Haideti sa vedem mai exact ce este criteriul Kelly.

Criteriul Kelly este o modalitate de stabilire a procentului de investit din disponibil in functie de probabilitatea si valoarea castigului.

Procentul de investit este calculat cu scopul maximizarii pe termen lung a castigului cel mai probabil.

Pentru investitii (pariuri) cu probabilitate de castig p, probabilitate de pierdere q (1 − p) si castiguri nete de b ori valoarea investitiei, procentul (k) este:

criteriul kelly
Sa luam un exemplu, daca pentru o investitie exista probabilitatea de castig de 40% si valoarea este de doua ori investitia plus rambursarea investitiei, procentul de investit din disponibilul la orice moment pentru maximizarea pe termen lung a castigului este: 10% = (2*40% – 60%)/2

Criteriul Kelly poate fi aplicat in investitii bursiere si jocuri de noroc cu sanse favorabile jucatorului.

Criteriul este unul teoretic, fiind subiect al dezbaterii in privinta corectitudinii si aplicabilitatii practice.

Sursa: Wikipedia.