De unde provine denumirea de moneda si banca? Istoria banilor

banca denumire

In anii 3000-2000 i.Hr. au aparut primele activitati bancare in Mesopotamia (regiune din Orientul Apropiat, care in prezent tine partial de Irak, partial de Siria de est si partial de Turcia de sud).

INVATA ACUM SA FACI BANI PE INTERNET PESTE 2600 EURO IN DOAR 30 DE MINUTE:

CLICK pe www.thepiratetrader.ro pentru a face bani pe net FOARTE RAPID!

Intre anii 1792-1750 i.Hr., in Babilon, codul lui Hammurabi (Hammurabi a fost un rege babilonian care a inventat primul cod de legi) continea legi care reglementau activitatile bancare.

Intre anii 640-630 i.Hr. au aparut monedele metalice (amestec natural de aur si argint).

Dupa cum am vazut si in articolele precedente, in perioada de stabilitate economica monedele erau batute din aur si argint, iar in perioada de inflatie erau din aliaje si metale obisnuite acoperite cu argint si aur. pe urma monedele au devenit bancnote de hartie, apoi din plastic, iar dupa cum vedem in ziua de astazi banii sunt electronici, neavand suport
material, ei fiind o unitate de masurare a valorii.

Denumirea de moneda s-a realizat in timp ce galii au atacat Roma, iar gastele au salvat Capitoliul, iar in locul unde erau stocate rezervele de bani ale romanilor s-a construit un templu pentru zeita atentiei si a memoriei, Moneta (pe urma ea devenind Juno Moneta, zeita protectoare a banilor), de aici venind astfel denumirea oficiala de moneda.

Denumirea de banca vine de la italianul banca, aceasta fiind denumirea meselor celor care schimbau bani (cei alungati din templu de Hristos).

In articolele urmatoare vom vorbi despre nasterea Euro si nasterea Leului romanesc.